Friday, October 5, 2007

7 ting om Örn - Ivrig men elendig fisker

Espen tagget meg. Jeg skal skrive 7 ting om meg selv. Seriöse eller useriöse. Synes det har blitt litt mange lister her i det siste, sá jeg deler dette memet opp i 7 anekdoter i stedet. En serie rett og slett.

1) Jeg er en ivrig men elendig fisker.

Tenk Töff fyr. Litt ung Elvis stemning. Brylkrem, kottisser, 501 og svart skinnjakke. Noen fete tattisser - Hele rockabilly pakka. Dette var min faste frisör, og etterhvert gode venn. Nár jeg satt i stolen hans snakket vi ofte om fisking. Og etter min N'te time spurte jeg om jeg ikke fikk være med han pá tur.

Det var klart og de skulle faktisk ut pá tur den samme kvelden. Vi avtalte at han skulle plukke meg opp i 7 tiden og sá skulle vi kjöre opp til en av hemmelige perlene hans.

Ná skal det nevnes at jeg fisket en del pre-konfirmasjons alder. Men rimelig raskt etter at testiklene kom ned vant piker, vin og sang popularitetskonkuransen i min verden.

Men her sto jeg altsá. Klokken syv. Klar med gamlestanga, noen slitte superstars, ei Levis bukse som sang pá siste værset og en gammel parkas. Jeg ventet spent.
Sá kommer de, báde min faste frisör og han som eide salongen. Fullt utstyrt med six-pence, pipe, flanell skjorte og proffe grönne villmarksklær. Máte pá dobbelt liv tenkte jeg. Men for en tur vi hadde. Det ble fisk pá de to i hvertfall og hyggelig historier rundt bálet pá oss alle.

Det er ná 6 ár siden jeg ble bitt av basillen. Jeg er stadig ivrig fisker, sammen med disse to, i eget eller i andres selskap. Det blir en 10-15 fiskedögn i áret. Men fisk fár jeg altsá ikke. Pá disse 6 árene har jeg fátt færre fisker over halvkiloen enn hva du kan telle pá en blind snekkers fingre.

2 comments:

Espen said...

Du skriver like flott som vanlig. Det er nesten aldri noe å kommentere hos deg, føler jeg. Det er bare å nyte fortellingen og beskrivelsene. :)

Örn said...

Jeg aner ikke hva jeg skal si Espen annet enn tusen takk!