Wednesday, October 3, 2007

SuperÖrn


Mirakel tagget meg. Eller hvertfall oppfattet jeg det sánn. 10% hva du sier, 20% hvordan du höres ut og 70% hvordan du ser ut nár du sier det. Fort gjort á tolke disse signalene feil her i Bloggpolis! I hvertfall betrakter jeg meg selv som tagget av Mirakel. Hvilke to superkrefter ville man velge hvis det var frittfrem i superhelt butikken? Forövrig en butikk du ikke bör velge ut som arena for naske-debuten.

Den förste superkraften er Ctrl-Z knappen. I norske office-pakken; ogsá kjent som "angre" knappen. Med denne knappen kan jeg angre pá alt jeg gjör.
Falt ikke komplimentet i god jord - angre! Den litt hissige mailen jeg sendte til sjefen 2 minutter etter at rosenborg tapte i CL - angre! Ah! Det var ikke en blöff.. han hadde faktisk fullt hus - Angre!
Selvfölgelig har alle superhelter deres kryptonitt. En "catch" som det heter sá pent pá utenlandsk. Alt som skjer mellom feiltrinnet og angreknapptastingen forsvinner ogsá. Sá hvis du angrer pá noe som skjedde for 2 uker siden, má du tenke deg godt om. Vil du virkelig slette alt som har skjedd siden da?


Men for et sympatiskt og klokt menneske jeg ville ha blitt. Jeg kan jo gjöre alle tabbene i hele verden og bare höste erfaringene, aldri konsekvensene.

Den andre superkraften er ikke fullt sá opplagt. Den leseteknikken til ET frister. Lese hele böker pá noen fá minutter. Kravliten som jeg er, kan det godt være litt mer enn et par minutter. Er villig til á strekke meg til kvarteret. (par minutters regeln gjelder selvfölgelig likevell for böker av Ari Behn og Paulo Coelho) Men jeg er villig til á gi arm og en halv krig for á kunne ta opp store tunge fagböker og aldri igjen behöve á tenke "Ops! hva var det jeg lest de siste 12 minuttene...?" for sá á bla tre sider tilbake. Kryptonitten for denne superkraften innebærer ekstrem smerte hvis jeg uheldigvis skulle komme til á lese husmorporno og selvhjelpsböker.

Alternativt til ET-leseteknikk-superkraft kommer "intuitiv protokoll forstáelse". Kanskje noget törr tittel. Men for dere som har lest en reiseskildring eller to sá er dette babelfish trikset. Á kunne forstá alle sprák og former for kommunikasjon. Á intuitivt kunne forstá alle koder. Det være seg Nederlandsk hárball-oppkast, Zulu-klikking eller Stranda dialekt. Til og med morse og fax-piping.

Jeg tror jeg gár for kombinasjonen Ctrl-Z og babelfish-trix! Og hvis jeg angrer...

5 comments:

vibeke said...

SuperÖrn - det der var jaggu ikke dumme superkrefter! Den der angre-knappen....den skulle jo vært innebygd i oss fra starten av (-:

Örn said...

Nei hadde vært fine krefter á hatt det der altsá:)

mirakel said...

Egentlig var det ikke en tag, men jeg er glad du tok den fordet.

Ja. Sånn bortsett fra at du skrev en mye bedre post enn meg, selvsagt. Du satte meg litt i skyggen der, gitt. ;)

Så, takk for at du forteller hvilke egenskaper du ville valgt (gode, alle som en), og takk for at du har lært meg en flott hurtigtast på dataen.

Örn said...

mirakel: sry! Var pá ingen máte meningen á "upstage" deg her. Syntes din post var sá morsom sá jeg ville slenge meg med. sry at jeg misforsto "din tur ná" som tag.

mirakel said...

Örn, da.. som sagt var jeg glad du tok den! Mye bedre med egen post enn en kommentar, for da får du forklart alt bedre. Så ingen grunn til å sry'e.

Dessuten er det stas å være inspirasjon til et helt eget innlegg. Jeg lever litt på den enda. ;)