Wednesday, January 30, 2008

Jeg fant! Jeg fant!

Den perfekte gave for personen som har alt! you name it: Har h*n goldköllesett? Designer ostehövel? Julepynten til ikke-fullt-sá-unge hr Jacobsen? Ikke fortvil!

Vel, hvem har ikke opplevd belastningen, slitet? Gang pá gang, dag ut og dag inn! Jeg tenker den gjennomsnittlige nordmann har kastet bort hvertfall opptil flere minutter pá denne nidtidige arbeidsoppgaven. Men ná er den her altsá. Jeg bare venter i hvilelös spenning pá at Alessi kommer med minimalistisk-ikea-kjökken-vennlig utgave.Jeg skjönner bare ikke hvordan vi har klart oss uten ananas renser för?

11 comments:

Frøken Makeløs said...

Jeg så en plast-versjon på Meny i går, den var definitivt i håndterbar størrelse. Men jeg lot være å kjøpe fordi jeg antok at den ikke funka..

Sorgenfri said...

Du skulle bare visst hvor mange ganger jeg har stått på kjøkkenet og tenkt at "Gubban, nå kunne jeg hatt god bruk for en ananasrenser."

..........

Örn said...

frökna: jajaa, siden den er laget av plast sá fár du sikkert ha den med som hándbagasje pá flyet. Men tror ikke jeg har mye mer bruk for den der enn hjemme pá kjökkenet;)

Sorgenfri: Ja det skulle jeg gjerne visst! jeg venter i spenning pá fasitten.

Frk. Frekkesen said...

Ananas-rensker må man ha. Fikk forøvrig en festlig liten dings som kan lage lange snirklebånd av feks gulrot eller andre grønnsaker sist svigers hadde vært i Rimini...

farsan said...

Har sett en sånn hendig, plast-annanasrensker i bruk. En slags forvokst plastskrue, egentlig. Funker faktisk bra. Skal ikke påstå at det er et "må ha", men det lettet prosessen med å fortære en annanas betraktelig. Pene skiver ble det og. Det er jo, i ærlighetens navn, litt prakk å skrelle og dele opp annanas med kniv - særlig når en ikke har råd til ordentlige kniver og må nøye seg med ikeas . De jævlene blir sløve så fort de kommer i kontakt med noe som er hardere enn loff. .

Alter Ego said...

Skal man renske ananas foer man spiser den altsaa?!

Örn said...

Frk frekkesen: sá utrolig kjekt det hörtes ut! Du brukrn hele tida?

Farsan: Sá kjekt da. Denne som er avbildet báde skreller og tar ut kjernen. Skivingen má man nok stá for selv.
Men en tanke ville jo vært á bruke pengene pá en ordentlig kniv i stedet for plast dingsen. Da kan man jo báde skrelle ananas, epler og poteter.

Alter: Ikke et krav, men anbefales. Denne beske, litt barkeaktige smaken du sikker asossierer med ananas forvsinner hvis du skreller den. Og fram kommer den söte, litt syrlige smaken. Et alternativ jeg absolutt anbefaler deg á pröve. Mulig du mister noen fibre i kostholdet, men et par ekstra knekkebröd daglig skulle kunne kompansere for det.

Frk. Frekkesen said...

Hva med ananas i boks - det er helt passè, det da?

Ôrn - har aldri brukt den, tror faktisk den ligger i skuffen med papp og plast på. Svigermor har imidlertid servert festlige, snirklegrønnsaker ved en rekke anledninger de siste årene.

Örn said...

frk frekkesen: ananas er sááá passé. Ná er det bare basilikum infusert foie gras vi spiser fra boks. Alt det andre skal være ferskt fra den dyreste delien i nærheten. Sá ferskt at vi strengt tatt foretrekker frö, for á smake det frikse potensialet. Ved nærmere ettertanke, nærheten er en uting. Flöyet inn fra Normandie helst. Av et helikopter drevet av jomfrupresset ökologisk dyrket mais olje.
Vi er slett ikke mat-snobber. Bare kvalitets bevisste.

Zava said...

Det der er jo intet mindre en genialt. Kan man skrelle poteter med den også tror du? Det hadde jo vært toppen av lykke..

Anonymous said...

...hva i alle dager skjedde med å ta i maten, kjenne på den og finne ut hvordan man skiller det uspiselige fra det som er spiselig, bruke tid og gi litt kjærlighet til det vi livnærer oss på???? Gådd, jeg er sjokkert over holdningen der ute!

-anonyme othilie