Saturday, December 1, 2007

Smarte isbitfolkene

Nár du melder deg ut av den norske statskirke uten á melde deg inn i en annen religiös forsamling, sá er det ,sávidt meg bekjent, slik at en liten del av skatten du betaler gár til humanetisk forbund i stedet for kirka. Min erfaring med humanetisk forbund er forsávidt gangske grei, men synes de til tider er i overkant sinte. Min mangel pá tro er ikke en loyalitets erklærig til bekjempelse av tro.

Men i gár lærte jeg at folka pá Isbiten har funnet en kjempe fin lösning. Hvis troen din ikke har noen registrert bostedsadresse gár pengene dine til Det Islandske Universitetet. Sánt et godt formál og slik en fin symbolsk gest pá toppen av det hele. Sá kan jeg heller bekjempe behovet for tro.

Islendinger: "More then just a pretty face..."

6 comments:

othilie said...

*knis* more than just å pretty face, islendinger har ikke "pretty faces" de har interessante ansikter, Örn. Det burde du vite. Ehe...noen av de har interessante ansikter i alle fall. Og så er det de vanlige pene...men mange interessante altså. Natti...ja,og, det var faktisk en verdig sak. Kanskje: Islendiger ikke bare vakre ansikter men fornuftige mennesker også? I alle fall i dette henseende. Natti!!

Sukkerspinnengelen said...

Veldig smart at det går penger til universitetet! Men du har nok misforstått det norske opplegget. Hvis du melder deg ut av statskirken, men ikke melder deg inn i noe annet livssynssamfunn, så fortsetter statskirken å telle deg som medlem og regner dermed ut sin støtte til seg selv på grunnlag av dette fiktive medlemstallet. Statskirken v/ staten lager stadig nye medlemsslister hvor de tar med folk som har meldt seg ut. Jeg trur det må være fortvila å jobbe i organisasjonen Kirken den norske siden medlemstalet egentlig synker og synker, og de må benytte løgn og fanteri for å late som om alt er i den skjønneste orden.

Örn said...

Othilie: Omforlades. Her brukte jeg kanskje en litt stor kam. Skal ikke skje igjen;) joda, de glimter til inn i mellom. Ikke alltid like smarte, men her traff de mál syns jeg:D

Sukkerspinnengelen:
Sá hyggelig at du kom innom:)
Nár du sier det sá kommer jeg pá at dette har jeg hört för. Rimelig feige lag. Kristen til det motsatte er bevist:$
Trodde det sto noe om den der juksinga pá noen steintavler et eller annet sted. Men det er kanskje ikke sá nöye;)

farsan said...

Heia gjengen på Isbiten! Dere har alltid vært et hakk smartere enn oss på bjerget. Ikke så rart egentlig. Skal vel både rå fysikk og mer en vanlig IQ til for å seile Norge-Isbit i knarr.

othilie said...

Det var definitivt en fyllekommentar... Men jeg står for innholdet, og "penhet" er vel likt fordelt på Island som andre steder? Men jeg har noen aldeles sjarmerende, interessante ansikter festet i hjernebarken av islendinger jeg har møtt. Og jeg ser jeg var hjemme høvelig seint... Greit å vite *ler*

Örn said...

Farsan! alle heiarop mottas med takk. Og ja det krevest vell litt ekstra fysikk for á ro over atlantern i en knarr, men er ikke like sikker pá IQ er et krav. Egentlig er vell mangel pá IQ en fordel nár slike prosjekt skal settes i liv.

Othillie: Syns den var fin jeg! Fylle kommentar eller ei. Sá selv plutselig en kommentar hos radiohode som jeg ikke kan huske á ha skrevet. Skjönte ikke helt hva jeg hadde skrevet:S (det er dárlig gjort av kompisser á spandere Absinth klokka 5 om morran!)

De sier likevell at islendingene kidnappet alle de fagre pikene i england pá sine tokt. Derfor er pikene over gjennomsnitt vakre her men ikke fult sá höyt snitt i Nord England;)