Thursday, November 29, 2007

Dingsebumsemannen önsker seg

Tidligere har jeg skrevet om moppen min. En dingsboms jeg önsker meg. Og nár en dingsbumsemann önsker seg en dingsbums sá skulle man tro at det fantes et market for en slik dingsbums.

I et mer eller mindre sterilt háp tenker jeg á liste opp et par andre dingsebumser jeg önsker meg. Et háp om at en norsktalende dingsbumsprodusent tilfeldigvis havner innom isbiten i jakt pá idéer til den neste dingsbumsen han skal produsere.

Den nye dipsedutten!


Den dingsbumseaktiviteten som har mest knapper, ledninger og flest dipsedutter (dipsedutter er kompliserte dingsbumser med mange knapper og blinkende lys)
er ute tvil; lydverden. Det er sá mange knapper og blinkede lys. Du har lydbordet som i seg selv ser uoverkommelig ut men sá har du ofte et skap eller to ved siden av med massevis av dipsedutter i. Alle disse dipseduttene har navn som slutter pá -izer. Det er Equlizer, harmonizer og voice synthisizer etc.
Det lydgutta ikke forteller dere vanlige dödlige, er at dette faktisk er ganske sá greit og oversiktelig og du trykker mest pá knappene pá lydpröven og sá stár du bare og ser kul ut under konserten. Helt til noen ber om mer eller mindre feedback, eller öl, i monitor. Og det gár ikke mange kallorier i á skru pá den ene knappen.

Sá den dingsbumsen jeg önsker meg er en Imponizer. Et dipsedutt á ha i det omtalte skapet. Den skal ha masser av lamper som blinker, uhorvelig mange forskjellige knapper. Helst sánne knapper med et bitelite lys inni som blinker hver gang du trykker pá den. Og gjerne et 3" LCD display. Displayet skal vise kompliserte grafiske fremstillinger av lyden, lampene blinke og knappene skal kunne endre litt i dette visuelle fyrverkeriet. Men pá ingen máte skal denne dipsedutten ha noen som helst effekt pá den faktiske lyden.

Som en bonus skulle det vært mulig á spilt tetris pá displayet, for de litt kjedeligere konferansene med fá pikerbarn i rommet á imponere.

9 comments:

pingvingunn said...

whoa. dette hørtes så avansert ut at jeg nesten ikke skjønte bæret. men man kan jo ikke skjønne alt her i verden heller har jeg skjønt etterhvert.

Minneapolise said...

Butikkmannen sier han må ha det på engelsk, så skal vi se hva vi får til ;)

AlterEgo said...

Imponizer? Den tror jeg du etterhvert kan tjene gode penger paa, pass paa at ikke bare selgeren blir rik men at du faar litt royalty for design og konseptutvikling og saann:)

Örn said...

Ingunn: Du har skjönt mye hvis du har skjönt det siste tror jeg. Jeg löper stadig rundt i panikk over at det er sá mye jeg ikke vet.

Minnie: kjenner du en dingsebumseprodusent? *löper og blar i oxford ordboka mi*

Alterego: Er ikke sá nöye egentlig. Hvis jeg fár en sánn dingsebums i gave og en árlig páspandert ferie i varmere strök. Sá ber jeg ikke om sá meget mere;)

Frøken Makeløs said...

Ssss, du trenger ikke noen imponizer du vel :-)

Selvisk said...

JEg skjønte ingenting, men jeg håper for din del du får det..

Örn said...

Vi fár se Selvisk, ná sier jo frökna at det ikke er sá nöye..;)

Frøken Skavlan said...

For lydmenn som kan jobben sin hadde nok en Imponizer vært tingen - de har jo faktisk BRUKT lydbordet før konserten (og har øre nok til å skjønne når noe må justeres)
For dårlige lydmenn derimot - de tror jeg har mer enn nok med å skjønne at jobben under konserten ikke bare er å se kul ut - og de fortjener ingen Imponizer;)

Örn said...

Hey frk Skavlan; ná er jeg imponert:D Du har helt rett. Men du glemmer den tredje kategorien. De som er sá dárlige at de ikke hörer at de er dárlige. Det er der jeg egentlig ser det störste markedet;)