Sunday, November 25, 2007

Diktator Örn

Nár jeg blir diktator da er det et par skap som skal flyttes pá!
Grönnemenn skulle vært grönne lenge nok til at tilogmed gamledamer rekker á kommer seg over gata för Rödmannen kupper scenen.
Alle bilstereoer skulle nekte á spille scooter og annen musikk med basstrommer som fár paukene i Wagners verk til á lyde som kastanjetter.
Redaktörplakaten om á værne folk mot seg selv skulle ogsá gjelde for idol-deltagere og sms-synsere i kringkastede debatter. Eller egentlig skulle jeg forby tv-debatter overhodet med mindre de hadde et konstruktivt fokus.

Jeg skal lage et statsapparat som hjelper folk á starte pá scratch igjen hvis de synes de kom litt skjeivt ut i förste forsök. Kinofilmer skal starte pá faste tidspunkt sá man ikke blir skuffet nár man finner ut at filmen som man trodde skulle begynne seks faktisk begynte halv seks, tyve minutter för ankomst.
Det skulle vært lov til á skrive áttáförr i stedet for 48 fordi det er morsomt á báde lese og si pá samme máte som det skal være lov til á uttale 12 som táill! Folk som gjör narr av folk som danser rart vil bli nektet inngang pá utesteder og ipodprodusenter skulle blitt hánet i det offentlige rom for á gjöre det sánn at jeg má slette alt pá ipodden min bare fordi PC min konka og jeg mátte reinstallere windows. Dessuten skulle báde jeg og röverdattera kommet videre i tordenbloggen. (Selv om jeg er kjempeglad for á ha kommet videre sá er det en litt ugrei bismak i á gjöre det pá hennes bekostning.)

Men viktigst av alt, jeg skulle forby uönskede avstander og at de snilleste menneskene bare plutselig dör.

Og hvis noen skulle váge seg til á pástá at dette er naive önsker om en utopi, ja da skulle de bli sparket pá skinnleggen i full offentlighet!

24 comments:

vibeke said...

Hjelpetrøstebæremeg!
Bare en litt dårlig dag? Eller noe fælt som har hendt? Eller.....

Örn said...

Av og til er verden i overkant urettferdig, og da má selv en rolig og avballansert Örn utst uti havgapet fá ut bittelittegranne damp. Men det gár over skal du se;)

Flopsy said...

Med et såpass fornuftig program (tenker da særlig på forbudet mot Scooters musikk), trenger du jo ikke å være diktator. Det holder i massevis å stille til valg, tror jeg. Du får min stemme i hvert fall!

Frøken Makeløs said...

Du får min stemme også, syns dette var en særdeles fornuftig liste :-)

Alter Ego said...

Jeg stemmer ogsaa paa deg og lista di. Og egentlig kan du faa gjennomfoert alt dette om du vil. Du maa bare bli president i Russland foerst. Og Putin gaar av neste aar, hint hint :)

Örn said...

Takk for alle stemmene! Desverre er jeg for lat til á drive valgkamp. Sá má nok bli væpna revolusjon. Væpnet til tennene med kaserollehjelmer og kramsnö. Vil jo ikka noe særlig alvorlig revolusjon, men en aldri sá liten snöballkrig det hadde gjort seg. Jeg er med! lett!

-Og ná gleder jeg meg til snöballkrig.

Ut av bussa kara! Knusa kapitala! (evt snöborgen)

Frøken Skavlan said...

Åh, jeg stemmer glatt på deg!

Diktaturné said...

Jeg vil leve under ditt diktatur. Jeg kan være fast skinnleggsparker.

Kristin said...

Heihei!
I eit forsøk på å koble ute eksamensmaset har eg brukt litt tid på å grave fram nye bloggar å lese i. I prosessen snubla eg over bloggen din, har i ein god times tid lest meg bakover i arkivene dine. I løpet av den tida har eg ledd høgt fleire gongar, snufsa litt, lært ting eg ikkje visste om ost, blitt inspirert og fått stjerner i augene. Du er eit unikum. Takk for god lesning! :)

Örn said...

Frk Skavlan og Stále! Takker for tilliten. Stále er taknemlig for at du tar jobben som skinnleggsparker. Det er kanskje ikke det letteste á leve med pá savittiheten. Du fár sparke litt svakere hvis samvittigheten herjer med deg. Dessuten synes jeg at en hver diktator med respekt for seg selv bör finansiere en diktaturné som du forslár. Bröd og Sirkus til folket!

Örn said...

Kristin! Velkommen skal du være og tusen takk for en skikkelig hyggelig kommentar! Er glad jeg kunne være et avbrekk fra disse slitsomme eksamens greiene! Er skikkelig fornöyd med komplimentene dine. Det er kjempe godt á fá höre sánt!

Kristin said...

Berre hyggeleg! :) Du har fått ein ny, fast lesar, det er sikkert og visst.

Og du må gjerne skrive meir om den nydelege isbiten din! Jomfruturen min til Island er planlagt til rundt februar neste år, så eg tek gjerne i mot gode råd frå ein innfødd!
Tips om lommebok-venleg losji til dømes ;)

Heidi Fleiss said...

Hvis det er noen trøst så er du heitere enn meg, og jeg har vist halve baken!
Jeg synes du klarer deg bra jeg :D

Virrvarr said...

Haha- dette var en fantastisk tekst!
Jeg er veldig for alle justeringene dine- sett igang!

(Også er jeg forelsket i deg fordi du sammenlignet Scooter og paukene til Wagner)

farsan said...

Sleng på forbud mot å ikke skjønne "stå til høyre, gå til venstre" kutyme i rulletrapp. Så er jeg med. SÅH med!

Örn said...

Kristin: Jippi! faste lesere liker jeg:D skal se om jeg fár skrevet no mer om isbiten. Men sá veldig sjarmerende er den ikke no pá seinhösten. angáende overnatting sá skal jeg se om jeg finner noe. Er du mange?

Örn said...

hey! Med den baken? Og jeg er heitere?! Wooohooo!
*löper og kjöper ny genser for á huse det forvokste egoet sitt*

Örn said...

takk Virrvarr:D
Jeg skal bare skaffe meg et par timer ekstra i dögnet sá er jeg "right down to bizznizz"!

Tror det er en av de fá setningen hvor man kan ha med báde scooter og Wagner uten at noen tar tre-sekstier i graven :$

Farsan: Det er klart det forbudet skal være med. Tror faktisk litt borger justis er lov der altsa. De stár jo sá lagleg til med blottlagt skarplegg der pá venstre siden.

Sigurd said...

Hvis man først får være diktator har man jo så mange muligheter...
-Forby FrP, Demokratene og Kristent Samlingsparti
-Innføre gratis melkesjokolade
-Gå til krig mot Vatikanstaten, Andorra og San Marino på grunnlag av at de er de siste små statslevningene som ikke har livets rett.
-Slippe Sapmi, Bergen og Indre Trøndelag ut av den norske nasjonen som de ikke hører hjemme i.
-Ta tilbake Herjedalen, fylle den med puter, og herje i den.
osv.

Kristin said...

Eg er ikkje så mange, nei :) For å vere ærleg så er det berre eg og meg sjølv for augneblinken som har tenkt å farte nordover.
Eg set pris på å kunne reise åleine på tur av og til, og gjer nettopp det med jamne mellomrom. Hm. Trur det må skrivast blogginnlegg om det ein gong, gitt.

Men ja, skrik ut om du finn noko lurt! :)

AlterEgo said...

Invasjon? Det hadde vaert noe det. Ja til mer action:) Se bare her: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6415531.stm

Örn said...

Dette er nesten alle gode saker!
Frp og demokratene tror jeg vi kan bli kvitt gjennom á gi folk valget mellom stemmerett og grats tv3. Sá kan de helt pá egenhánd glane seg ut av demokratiet.
Melkesjokolade - uten tvil.

Disse smá statene kan vi jo invadere nár som helst, men sliter allerede nok med á akseptere statlige midler til kirka. Ikke helt sikker pá at jeg vil ta over renoveringsbudsjettet til vatikanet. De klarer jo ikke á fikse den forbannede brödristern sin en gang!

Bergen og sapmi kan bare gá. De har jo allerede et eget sprák. Indre tröndelag vil jeg beholde som fiskeplass.

Herjedalen! Hvorfor har ingen allerde gjort det du foreslár der?
Bare genialt!

Vil du være utenriksminister?

Örn said...

Kristin! á reise pá tur alene har absolutt sin sjarm. Men du har værsegod á akseptere middags invitasjon nár du kommer (streng stemmen)

Jeg skal speide etter billige overnattinger. lover! Kors pá hals og ti fingre og hele pakka!

Alterego: Ikkesant! Skal ikke undervurdere en invasjon eller táill for á lyse opp en ellers sá grá höstdag:)

Kristin said...

Middagsinvitasjon vert teke imot med stor takk! Berre det ikkje vert servert røten hai eller noko i den gata der ;)