Saturday, November 24, 2007

Og jul med din glede!

Og der gikk startskuddet for árets julebordsessong! Det er nok en gang klart for lukten av ristede kastanjer ved peisen, smá trommegutter og mistelteiner.

Overberusede kollegaer flörter og sláss. De har druknet skamfölelsen og vekket libidoen med uhorvelige mengder av börst pá sjefens regning. Omkranset av glitrende glasskuler, rödstemt belysning og luktlöse kunstige juletrær har de forlatt virkeligheten for en stakket stund.

Alle lag fra samfundet er representert. Alle er de stivpyntet. Med slips og silkeskjerf, Channel nr5 og nakne skuldre. Som et klassebilde tatt en halv mannsalder etter sist möte med skolebenken.

En, to, tre! Julestemning!

Bak teppene löper tjenere og roper etter mer is, mer vann pá bord 36 og hvor faen det blir av sennepssausen. De fár et sekund som seg selv her bak teppet, för brettene nok en gang er fulle av flasker og glass, en halv cola blir tömt og masken satt pá plass og de igjen returnerer til massene.
Kokkene kauker ukvemsord tilhverandre. Refferanser til lærlingenes mödre og deres egne sexuelle preferanser blandes med önske om mer sennepssaus og mer fart. Musikere finjusterer instrumenter og frisyrer. De varmer opp stemmebándene, báde med skalaer og skotsk.

Alt gár som det skal. det 450 hodete monsteret blir foret, sunget for og ströket med hárene. Sakte men sikkert trekker det seg tilbake. Det er har fátt det det ville. Ná vil det bevege seg og forlater oss.

Salen er tom. Bing Crossby fár vike for Muse. Bordellaktige belysningen for sterk, hvit flombelysning. Tallerkner blir samlet. Instrumenter pakket sammen. Knuste glass kostet opp. Oppkast vasket og bord og stoler stablet. En av tjenerne finner árets förste gjenglemte BH pá duk-lageret.
De er tydeligvis fryktelig vanskelige á huske pá i julestria.

6 comments:

Flopsy said...

God beskrivelse! Og nok en gang er jeg litt glad for at det på min arbeidsplass er julelunsj i stedet for julebord ;-)

Örn said...

Takk Flopsy:D
Ikke det, det kan jo være skikkelig morsomt á være en av disse feststemte. Men det er ikke mye julestemning i á stá klinke edru bak kulissene og blinke med lamper og skru pá knotter. Det er jo altfor tidlig pá áret til denslags;)

othilie said...

*holder pusten og kniper igjen øynene* The anthropology of Christmas Parties, en studie verdt, garantert. Morsomt eller ei...

Jeg skjønner at jeg som deltager i sånne festeligheter ikke har noen erfaringer å bidra med, skjønner jeg må få en ordrentlig jobb for å ta del i "moroa" i den grad det kan kalles det. Årlig fornedrelse for noen og årlig kilde til skadefro for andre. Ikke nødvendigvis det smarteste vi gjør.

Men at ingen så langt har gjort noe radikalt for å få denne tradisjonene over i noe konstruktivt og "produktivt" det sier et eller annet om vår overlegne tro på at det fins ingen fest uten alkohol, masse alkohol og at å "ta den helt ut" forutsetter alkohol. Gud, jeg er snart i gang med oppgaven nevnt først...

Örn said...

Men Othilie da, det finnes da ingen fest sammen med kollegaer uten alkohol. Det vet jo alle! Du tenker pá personalmöter. Og hvis vi skal ha det göy pá disse uten alkohol sá leier vi inn en konsulent til 2000kr timen og kaller det teambuilding.

radiohode said...

Bare et par uker igjen til jeg får glede meg over flatfyllende kolleger. Tar på meg regnfrakk i år. :-)

Godt å se at isbitfolket ikke avviker fra sine norske naboer i julestria.

Örn said...

Nei radiohode, det skal du ikke være bekymret for. Isbitfolket tror jeg báde tangerer og grisebanker sine forfedre ná det kommer til usjarmerene flatfyll. Har allerede sett et par som drikker vodka&cola til julematen.
Det var kontinentalt det!

Regnfrakk er nok ingen dárlig idé, med mindre du har et hemmelig önske om hángling med sjefen. Intet galt i et slikt önske, hángling er helt der pá toppen blandt mine favoritt fritidsbeskjeftelser. Men da kan regnfrakken fort bli et hinder.