Monday, December 17, 2007

Værsystemene

Jeg er sikker pá at Griseværet er en tykk gutt med elendig kondiss! At iskaldt men med klar, blá himmel er en gammel mann som rusler hvilelöst med tankene et helt annet sted. Jeg tror snöen er lekne ertende smá barn og at solenskinnsdagene er ei söt jente pá svart dansk damesykkel. Med eller uten bredlett pá bagasjebrettet. Jeg er overbevisst om at hagl er ei hysterisk mor og orkanen er en arbeidende far med dárlig samvittighet og under konstant tidspress. Törken er en pottröykende slask med all verdens tid.

Det er nok derfor været er som det er pá Island.
Grisværet setter seg ned her. Halvveis gjennom coopertesten over atlanterhavet for en pust i bakken. En lang pust i bakken. Med kun noen fá minutters mellomrom kommer de andre innom. De ertende barna sender av gárde noen snöballer i hans retning akkompagnert av noen kommentarer om uatraktive ekstrakilo. Den hysteriske moren truer med á ringe far hvis han ikke tar seg sammen og fulförer löpet. En gammel og vis man setter seg ned ved hans side og gir ham noen tröstende ord og nye perspektiver för han vandrer videre. Det hender at faren fár den omtalte telefonen fra moren og selv om han ikke har tid til á komme in persona sá sender han stött og stadig assistentene sine for á advare gutten om hva som venter hvis han ikke fullförer testen.
Desverre er det vrient á sykle til Island, sá piken ser vi sjeldent og pott-röykern har lenge drömt om á ta seg en tur. Men det blir liksom bare med snakket. Livet er sá enkelt og greit sörpá.

9 comments:

Frøken Makeløs said...

Haha, så bra! Jeg ser dem helt tydelig for meg alle sammen. Godt utgangspunkt for en barnebok kanskje? :-)

skavlan said...

Haha! Enig med Frøken Makeløs, levende beskrevet! Synes nesten synd på Griseværet...

Alter Ego said...

Genialt observert - og beskrevet:)

vibeke said...

Jeg kan godt sende den søte jenta med båt bortover til deg. Så kan hun sykle i land å spre solskinn over isbiten :-)
Kjempesøt historie. Noe å spinne videre på.

Örn said...

Frk Makelös: Ja kanskje det! kan bli noen virkelig morsomme illustrasjoneer. Pappa orkan foreksempel.

Frk Skavland: Ja det er kanskje synd pá Griseværet, men han er jo rimelig dárlig selskap...

Alter ego: Takk!

Vibeke: Det hadde vært stas:D Solskinn pá Isbiten! Ná har vi brukt i overkant mye hárspray i flere tiár og alt vi fár er stusselige vintere uten noe mer solskinn. Denne drivhus effekten er höyst overvurdert!

Alter Ego said...

Personlig er jeg FOR global oppvarming og smelting av polene, for da vil huset til naboen paa motsatt side av veien (hjemme i Gamlelandet) skli ut og ned i havet, og JEG blir arving til et hus paa stranda. God deal!

Og oerna: for meg er du faktisk soering. Men det er morsomt likevel aa lese om vaeret ditt:)

othilie said...

*ler* Er du litt oppgitt over Griseværet, eller? Det er en folkesport verden over og alvorlig populært.

Piken på sykkelen var med meg over Atlanteren i sommer så jeg har et "falskt" bilde av Island som noe á la en temperert nord-norsk sommer med ditto fantastiske solnedganger hver gang piken på sykkelen fikk litt konkurranse fra de andre og det var veldig forbigående.

Jeg har sluttet å henge meg opp i været etter at jeg kjøpte gummistøvler. Og har i grunnne mer sans for vær med temperament enn bare varmt vær. Jeg ser ikke værmelding men prøver å i alle fall kikke ut av vinduet før jeg sender ut ungene og rusler etter selv. Jeg liker vær og solskinn er i liten grad vær spør du meg. Jeg er nok en genuin arktisk pike innerst inne.

Finnes det ingenting som er bra med Griseværet? Om ikke Griseværet er noe positivt i seg selv så er det deilig å ha en unnskyldning for å krølle seg opp i sofaen og koseseg med musikk, film, ungene eller bøker.

Örn said...

Alterego, jeg ogsá passet pá á kjöpe litt opp i lia. Tror jeg er trygg her. Men er skuffet over at de skal heve gjennomsnittstemperaturen. Kan de ikke heller heve sommer temperaturen og la vintern være i fred? Er litt spisset effekt for meget á be om?

Er vell mer enn vesterlending enn en söring..? Eller hvor langt nord er du fra egentlig?

Othilie! Alltid sá lange hyggelige kommentarer fra deg:D

Ja er litt oppgitt. Det er denne sure kalde vinden, med regn i seg som er sá utrivelg nár jeg gár til og fra jobb. Dessuten har faren drevet og sendt sine sinte assistenter over i det siste. Med opp i 60sekund meter i kasta!

Du var heldig med sommern her ja. Det var rekord dager sá vidt jeg skjönte det. Akkurat da var jeg selv pá det norske sörland med all det regnet det böd pá.

Gummistövler er fine de altsá, det er bare det at grisevær her er sánn som det er der du vokste opp. Ikke sánn som i Oslo. Du kan bli gjennomvát fra et fuktig vindkast. Det er ikke no stas:S

Meeeed mindre du kan være inne og lage bananpannekaker til en prinsesse. Da kan det regne sá mye det vil. Dessuten seiler jeg litt, og det er kjempe göy i grisevær:D

othilie said...

*knis* ordfattig er jeg ikke og noen syns det er litt slitsomt av en eller annen grunn... *himler med øynene*.

Jeg kjøpte meg en fantastisk lang, grønn regnfrakk på Isbiten som rekker ned til støvlene så regnet kan bare komme, og det har sin sjarm å bli våt på ett vindkast for så å komme seg innom hus etterhvert, ut av klærne og ta en varm dusj mens prinsen lager bananpannekaker. Mmmmmmmmmm. Det er lov å drømme i alle fall.

Oslo er tannløst med tanke på vær. Da kjenner jeg at jeg bobler over innvendig bare med tanke på å stå på en molo uti havgapet og la iskald havsprøyt rive og slite i kroppen. Joda, litt miljøskadet blir en av en nord-norsk oppvekst...