Thursday, September 6, 2007

Ting jeg vil gjöre för...


Vi har alle truffet váre bölgedaler. Noen mer enn andre. Av og til er disse bölgedalene sá dype at det ikke er like lett á se den neste bölgetoppen. Hva er det vi streber mot? Hva fár jeg igjen for á gjöre denne klatrejobben som stár forran meg?
Nár vi er sá langt nede at vi ikke ser hva premien er og vi tviler pá at den overhodet eksisterer. Da blir jobben háplös, bokstavlig talt uten háp.

For et par ár siden var jeg i en sánn bölgedal. For á komme meg opp satte jeg meg ned og deffinerte et par bölgetopper jeg önsket meg. Rett og slett en liste over ting jeg önsket á gjöre. Noe á se frem til.
Mangt av det pá den listen er ná opplevd, annet ble ströket etterhvert som fokus endrer seg. Alt er hvertfall meget bedre ná og jeg trenger en ny liste.
Denne vil endre seg, oppföres og strykes etterhvert som livet og dermed fokus gár sin vante gang.

Ting jeg vil gjöre för jeg krymper, skrukkes og rett og slett blir for gammel.

1) Lære siste halvdel av eskimo rullen.

Har raftet báde i fláte og oppblásbar Kano. Har prövd meg i Kajak, men tör ikke
sá meget sá lenge jeg bare kan förste halvdel av eskimo rullen. Men det viste seg at jeg var et naturtallent der, sá er optimistisk pá resten.

2) Spise en helaftens pá El Bulli.
Dette skal være en av de beste resturantene i verden. Har allerede prövd meg to ganger pá á fá en reservasjon. Men alle henvelndelser blir stukket i stor bolle og sá trekkes det i oktober nár neste árs sessong bookes. Jeg er klar igjen i neste máned.

3) Gá og fiske i sá og si uberört natur.
Russland, Canada eller tilsvarende.
Á bli flydd ut i intet pá et helikopet og vite at jeg blir ikke plukket opp igjen för om et par uker. Her snakker vi frihet.

4) Seile langdistanseEn venn har kjöpte seg seilbát i Australia og skal seile den hjem til Norge neste ár. Jeg tror jeg være med pá hvertfall en av distansene. Kanskje fra Indonesia til Thailand...

5) Lære á dykke.
Jeg synes dette virker som en fantastisk opplevelse. Intet mer á nevne om den saken.

6) Være gjest pá en TED samling.
Hvis du ikke vet hva TED er sá sjekk det
ut. Fin samling av tanker og idéer.

7) Reise rundt i verden og spise i Tony bourdains fotspor.
Jeg vil smake kobe biff, sushi med litt bedre utvalg enn hva man er vant til. Den frukten som visst nok lukter görr og faenskap men skal smake helt fantastisk. Fröknas Apehjerneveske og frityrstekte gresshopper.

8)Se en viktig champions league kamp pá en engelsk, spansk eller italiensk stadion.
Föle stemningen, kjenne lukten, höre sangene.


9)Se live stand-up av og med Eddie Izzard.
Helst sammen med bror og söster.
Har ofte nevnt denne mannen, men han er verdens morsomste mann. Bare spör den onde giraffen. Söstra, broren og jeg har sett alt han har gjort og sett det mange ganger. Vi kan sitte hele kvelder og knekke sammen i latter ved á trekke fram refferanser og sitater. Selvfölgelig til resten av selskapets store frustrasjon.

10) Se Muse spille live, má være sammen med bror.
Jeg introduserte han for dette bandet rett etter at showbizz kom ut. Og han har siden slukt alt de har gitt ut med hud og hár. Han kan alle sangene pá gitar, og de som er spilt pá piano kan han pá piano. Bror er 19 ár og flott mann. Jeg har lyst til á dra pá konsert helg i London sammen med han.

11) Löpe et maraton.
Á strekke seg etter et vanskelig mál og ná det er en topp fölelse. Jeg har ikke en kropp som en gresk gud med mindre vi refererer til Bacchus men jeg beveger meg en god del og er ellers i grei form. August 2008 skal det löpes 42 kilometer. (damn det er skummelt á publisere dette málet...)

Denne posten er tenkt som et værktöy for meg.
Konkretisere energigivende mál, báde for övelsen i á konkretisere men ogsá for á se litt langsiktig. Hvis noen andre kan söke inspirasjon i den blir jeg glad.

8 comments:

Sorgenfri said...

En fin liste, det er godt å ha mål å strekke seg etter, så lenge de ikke står i veien for å sette pris på det man allerede har, vel og merke.

I like my goals like I like my women - covered in bees.

Örn said...

HAhahahahah, takk takk.I wanna keep bees, im sticking them to elastics, so when they try to fly, they come right back=))

Og du har sá rett. Det á nyte de smá tingene i det livet man har er minst like viktig, om ikke viktigere.

Frøken Makeløs said...

Ah, dette burde vært en meme - hadde vært morsomt å se hva folk har på gjøre-før-man-dør-listen sin. Du har gode og konkrete mål, noen på lang sikt og noen på kort. Bra liste :-)

Örn said...

God idé frökna! Dette er herved et Meme. Er ikke helt sikker pá ássen det funker. Men kanskje jeg má utfordre noen for at det funker? Poster jeg det her da eller som kommentar hos de jeg utfordrer?

Frøken Makeløs said...

Du bør vel kanskje helst utfordre noen ja.. eller type "alle som vil". Har ikke gjort det selv men tror du skriver det både på din egen blogg og sier fra til dem du utfordrer i kommentarfeltet deres :-)

Espen said...

Fin og konkret liste, Örn. En del mennesker har bare liksom-mål som "bli rik", "bli lykkelig" etc. Noen har ikke mål i det hele tatt, og sånne som deg har skikkelig konkrete ting.

Jeg er sikker på at du har litt flere ting på lista, eller kanskje de er på en litt annen liste.

Kan jeg spørre om hvilke ting du satte foran deg som bølgetopper den gangen du var nede? Eller dvs: Hva slags ting?

Sorgenfri: Jeg tror ikke det alltid er så sunt å være fornøyd med hva man har. Spesielt ikke hvis man innerst inne absolutt ikke er fornøyd.

vibeke said...

wow! Du vet at du må trene ganske bra for å "stå" 42 km? Det er vel den tingen på lista du kanskje er nødt til å forberede deg mest til for å gjennomføre. Men uansett: Det er såvisst ikke dumt å ha noen mål i livet. Det finnes dem som ikke tør ha noe å strekke seg etter. Jeg hadde et møte med ei i dag. Det var trist.

Örn said...

Frökna: Jeg gár for alternativ II, Hadde vært göy om andre skrev hva de skal ha gjort för tiden renner ut. Ta utfordringen!

Espen: Takk for det. Konkretisering var en del av övelsen, sá jeg er glad jeg har fátt til det. Og ja, de er flere bare ikke uttalte enda=))

De málene jeg hadde den gang var mye mer jordnære, de handlet nettop om det á nyte det man hadde allerede, men ikke klarte á se. Lengst der nede er det fort gjort á bli apatisk og blottet for initiativ. For á unngá dette var det egentlig mere regler enn mál jeg satte.

Hver máned skulle jeg bruke en helg pá noe jeg kom til á huske i flere ár. Fjelltur, konsert/teater opplevelse. Lage middagsselskap eller lignende. Noe som bröt med rutinen.

Jeg skulle alltid si ja hvis venner tok initiativ til noe sosialt.

Jeg skulle svömme en kilometer minimum 3 ganger i uken.

Og sá hadde jeg en laksefisketur pá toppvald i Tröndelag med 6 gode venner som mál.

Vibeke; Jeg veeeet deeet!!
Har funnet et gammelt 6 máneders treningsprogram. Ná er det mye svömming for á bygge stöttemuskelatur rundt knær og rygg. Men ja, det er en stor oppgave.