Monday, September 3, 2007

Trix for pikerBáde Frökna og Tina har nylig skrevet om hva menn burde gjöre mindre av. Frökna har ogsá tidligere skrevet om hva vi burde gjöre mer av. Det slár meg som enklere á skrive om hva jeg ikke önsker at piker gjör enn hva jeg vil at dere gjör. Trist men sant sá er det ofte enklere á beskrive hva man ikke vil en hva man vil ha. Dog er jeg ingen stor tilhenger av á flyte med strömmer (annet enn i en kajak) eller á tussle i störst mulig fotspor. Av en eller annen grunn kan jeg ikke komme pá á ha sett en sánn liste för som ikke gár pá á passe á ha nok öl i kjöleskapet og á sette seg inn i offside-reglene. Sannsynligvis er det nok en gang min hukommelse her som glimrer med sitt fravær.

Men her er hvertfall et par punkter.
1)Ta tak i hánden min av og til. Det er ikke alltid like lett á være mannemann. Det er skummelt á annta nár du synes ting er nifst eller uttrygt. Kan fort bli litt sánn arrogant og det som værre er. Men det er skikkelig godt á fá være den som fár deg til á föle deg trygg.

2)Utfordre meg. Si fra nár du er uenig! Le litt av meg, eller spör hva jeg egentlig pröver á si. Men la meg likevell aldri tvile pá at du liker meg selv om jeg til tider er teit og ugjennomtenkt.

3) Vær litt nysgjerrig i noe av det jeg liker selv om du hverken klarer á fatte eller begripe at en voksen mann kan bruke sá mye tid/penger pá det. Topp om du vil være med men du trenger ikke á dele min entusiasme. Bare respekter det og hvis du tilogmed kan overraske meg ved at du fulgte sá godt med i timen at du for eksempel smög ei lita lakseflue og en hilsning i jakkelomma mi den 31 mai.4)Lek med klisjer. Hvis du löfter den ene foten nár jeg kysser deg, sá föler jeg meg litt mer som Clark Gable og andre kjekke svart/hvit helter.

5) LEK! Selv om vi husker förste gang snowjoggsa kom, sá kan vi godt kjöre akebrett pá en söndag.

6) Vær enig med deg selv!
Si "kan ikke du være sammen med meg i kveld, jeg hadde gledet meg til i kveld".
Ikke svar en ting med stemmen; "joda! Helt greit at du stikker og seiler med gutta i helga" Mens resten av hele ditt vesen roper: "Hvis du váger á dra blir jeg pisse sur pá deg og du kan bare se langt etter forstáelse fra min side i overskuelig framtid!"

Et par tips, selv om erfaringer tilsier at dere har lest en sánn liste et sted för, eller rett og slett bare er skikkelige talentulle, sánn helt naturlig. Mulgvis untatt det siste punktet. Noter det, kan fort bli overaskelses pröve pá det.

19 comments:

Frøken Makeløs said...

Veldig fin liste med veldig fine poeng. Særlig likte jeg det med å ta hånden hans, for det er jeg litt dårlig på tror jeg. De andre punktene var også bra, så alt er tatt til etteretning. Takk!

Ellers aner jeg en ny trend med at illustrasjonene jeg bruker dukker opp på andre blogger..? :-)

Örn said...

Takk takk frökna. Var virkelig ikke med vilje og stjele illustrasjoner. Etter mangt et google sök pá classic kiss, movie kiss, leg+lifted+kiss var det disse to som ble igjen. prövde skikkelig mye á finne et med klassisk ben löfting. Sry men jeg kan da ikke huske á ha sett noen av disse to pá siden din. Du har da vitterlig jo bare fine tegninger.

Frøken Makeløs said...

Det er illustrasjonen til posten min om hva menn burde gjøre mer av. Men hei, ikke noe stress altså - jeg skal på ingen måte påberope meg monopol på googling av bilder :-)

Örn said...

sá sannelig. Jammen har du rett. Det var litt dumt. Sá bra tekst at man ignorerer bildene vettu;)

vibeke said...

Du har helt rett, vet du. Fint med sånne triks, så får vi noe å tenke på, vi damene (-: Jeg liker spesielt godt det du sier i punkt 6. Man bør/må i et forhold si klart i fra, mener jeg. Ikke si noe og mene noe helt annet. Etterpå kan vi ta hånda til hverandre.

leselama said...

Klok liste! Noe å tenke på. Den lista der var faktisk det mest givende jeg har lest i hele dag. Kanskje man faktisk burde si takk? Jo, tror det: Takk! :-)

Örn said...

Vibeke, takk skal du ha. Elsker á höre at jeg har rett! Og at den sjette regelen gár begge veier er bra sikkert og visst;)

Leselama: Velkommen, værsegod og selv takk:D

Sorgenfri said...

Kjempefin post, jeg har alltid vært for å løfte foten under kyss, spesielt på togstasjoner og slikt.
Og menn burde gå mere med hatt. :o}

Zava said...

Kloke ord Örn! Liker også det du skriver om å si i fra, håper alle gutter tenker litt sånn... Og det med håndholding var veldig fint, skal jeg sannelig tenke på når det aktualiserer seg ;-)

Örn said...

Sorgenfri; takk for at du tar annsvar:) Er ikke sikker pá at alt var sá meget bedre för, men mere fotlöfting var det nok helt sikkert! Er litt usikker pá hatt. Det er noen som virkelig kler det, og andre som ikke er like heldige;)

Zava!!! Takk, det varmer:D
Ná er jeg helt háplös pá de der spillene sá á si i fra er sá meget bedre. Liker á tro at det funker;)

Selvisk said...

Punkt 6 er så forbannet viktig. Non-verbal kommunikasjon er så skitvanskelig av og til.
*jeg er bare en mann*...nynner til Bjørn Eidsvåg

Örn said...

Enig Selvisk!
Det má være samsvar mellom verbal og ikkeverbal kommunikasjon. Fryktelig slitsomt á heletiden tolke. (jeg har hodet litt pá snei, Titter litt nervöst rundt meg og har bena i kors mens jeg skriver dette. Fár meg til á undres over hvorvidt tekstbeskrivelse av ikkeverbal kommunikasjon blir verbal i det den kommuniseres....

HvaHunSa said...

Det er bare naturlig at du finner det lettere å beskrive hva du ikke vil ha, enn hva du vil ha. Det kan forklares med at du i hovdesak er fleksibel, og ikke fastlåst i mange nødvendigheter :-)

Betty Boom said...

Jeg likte alle!

Betty

Örn said...

hvahunsa: Takk, jo jeg liker á se pá meg selv som fleksibel. Men synes vi alt for ofte er for flinke til á klage over hva vi ikke liker. I stedet for á konkretisere, báde for oss selv og andre, hva vi faktisk setter pris pá.

Betty; glad for det;)

Minneapolise said...

God liste! Likte særlig godt nummer 2, men 5eren på andreplass :)

Christine Marie said...

Jeg vil ha en mann som deg, iallefall en som mener de samme punktene er viktige...

Jeg er fremdeles på leting etter kysset som får foten til å løfte seg, hvem er ikke det?!

hermann said...

Minneapolise: Takk for den, selv synes jeg kanskje 5'ern er morsommere men alternativ to er minst like viktig for at man skal ha det bra:)

Christine Marie: Ná ble jeg veldig sjarmert;) Du skal bare vente á se sá kommer det en sánn mann til deg og sörger for at den refleksen blomstrer=D

Christine Marie said...

*rødme*

Jeg venter i spenning.. Godt å ha noe å glede seg til..