Tuesday, September 18, 2007

Og sá ble trærne lurt i keiserens nye klær igjen....


Det har tydeligvis kommet höst, ikke bare her pá isbiten men ogsá i gamle landet. Regnet slár mot ruten og musikken blir litt mer melankolsk. Verden blir vakker á se pá men kald á være i. I motsettning til de andre árstidene hvor jeg vil være ute og oppleve trives jeg ná med á sitte inne og observere. Jeg gár litt inn i meg selv. Tygger litt pá hvordan jeg egentlig har det. Tenker bakover pá hva jeg har opplevd. Smiler for meg selv mens jeg ser pá fine bilder fra turer ute. Fra morsomme fester. Fra gode opplevelelser. Hösten er ogsá tiden hvor ting takker for seg. Nár de slitne sier nok er nok. Det er ofte noen avskjeder pá hösten. Det er med vemod man innser at det ikke blir noe gjensyn.


Sá vender jeg meg framover. Mot framtiden. Lurer pá hva den bringer?
Jeg lager liste over hva jeg má gjöre. Jeg má bygge reir og höste for vinteren. Jeg má slá hull i en vegg - jeg má tette et gammelt hull. Jeg má skrape og male vinduskarmer för nordavinden virkelig begynner á banke fukt og annen faenskap inn i treværket.

Og sá tenker jeg pá hva jeg önsker meg - ikke hva jeg má, men hva jeg vil.

Det er befriende godt á oppleve at jeg har det egentlig ganske fint. Klart jeg kunne hatt en morsommere jobb med mer faglige utfordringer. Men jeg har jo ná tilnærmet lik normal arbeidstid og ikke bruker jeg mye tankekraft pá jobb etter at klokken er stemplet. Og blir det for kjedelig sá kan jo alltids starte noen sideprosjekter til á kaste bort helgene pá.

Klart en lottogevinst kunne ha kommet godt med. Men jeg har da nok. Jeg har endelig kjöpt leilighet og selv om jeg kanskje ikke har sá mye igjen i slutten av máneden gár hverfall deler av utgiftene inn en pá slags sparekonto som kan komme godt med nár helsen gir seg.

Og klart det hadde vært hyggelig á mött drömmeprinsessen. Selv om det er fryktelig godt á være to sá er det unektelig godt á ikke behöve á ta hensyn nár tidsplaner legges, reisemál velges og filmer plukkes. Dessuten er det godt for en nysgjerrig sjel á fá undre og glede seg til at tilfeldighetene tar annsvar.

Og sá gjör det godt for en islandsk trönder á vite at Rosenborg klarte uavgjort mot Chelsea pá Stamford i dag. Skal ikke mye til for glede en enkel sjel...

4 comments:

vibeke said...

Da fikk jeg med meg at du er en islandsk trønder, eller en trøndersk islending. Jeg er en trøndersk vestlending. Rosenborgkampen fulgte jeg litt av på Danskebåten. Og når mine bergenske venner jubler for Rosenborg, ja da er det noe merkelig som skjer. Har vært på kurs noen dager. Om kurset var innholdsrikt, se det vet jeg ikke. På Statens regning har jeg derimot konsumert både det ene og det andre. Fremdeles har jeg sjøgang i kroppen. Og ute er det høst. Og jeg har mer enn nok å gjøre. Og skulle vel ha gjort det istedet for det jeg gjør nå (-:

Örn said...

Litt usikker pá om det er tröndersk islending eller islandsk trönder. Hvertfall er jeg av Islandsk berg brukket for sá á bli raffinert i Tronstaden.

Synes du ikke skal være sá bekymret for om kurset var inneholdsrikt eller ei. Det á fá ta seg en tur og diskutere fag med likesinnede er ofte et svært sá fruktbart tiltak. Og hvertfall hvis man blander litt morro og annen prat inn i det hele sá kan man jo risikere at du kommer tilbake med en ny tanke eller to.

Personlig trives jeg mye bedre med at du kommer pá internetten og hilser enn at du gjör sánne "fornuftige voksen ting" =D

Selvisk said...

Herlig tekst.. kan liksom glede meg til høsten etter å ha lest dette.
For øvrig håper jeg Rosenborg forgår..

Örn said...

Takk for ros selvisk. Angáende ditt önske om Rosenborgs bortgang kan jeg intet annet gjöre en á hytte litt med neven og gestikulere utilfredshet.