Friday, August 24, 2007

Uflaks for Magnet!



I kveld spilte en av Norges sönner, Magnet konsert her pá Isbiten min. Synes han er en fin látskriver og dyktig performer. Dessuten renner det ikke over av gode konserter sá fikk lurt med söster og et par venner. Konserten var arrangert i et sánn hagetelt pá steroider. Og MYE steroider, for det hadde fine plexiglassvegger og ganske sá fin fasade. Desverre har det nylig vært væromslag her, sá temperaturen var sánn passe iskald. Men Magnet begynte konserten sin pá lovende vis. Frisk fyr med stor scenepersonlighet. Er ikke mange som fyller et stort, kaldt telt, halvfult av folk som ikke helt hvem han er. Sánn helt alene pá scenen med kassegitaren sin.
Etterhvert dro han opp en stealguitar. En sánn du har pá fanget. Til bens har han tydeligvis en ekkomaskin for han driver á spiller med seg selv, lag pá lag. Litt rytme ved á daske litt pá pick-upen sin (dine assosiasjoner fár du, kjære leser, stá for selv). Et par bass riff oppá der igjen og sánn bygger han seg videre til han har et aldri sá pompöst komp i bunn. Men sá sier det pang! ..og blir helt stille.

Strömmen har gátt. Men bare sikringen som lyden er koblet pá. Mannen gir ikke opp av den grunn. Han tar fram kassegitarn og tar en ekte unplugged trall. I mens löper stakkars teknikker fra venstre til höyre, fram og tilbake. Han er tydeligvis litt stresset og kanskje ikke den mest erfarne. For fort kommer mobiltelefonen opp til öret og slár fölge pá de neste distansene.
Uansett etter to akustiske láter sier höyttaleren pang igjen. Et háp om forsterkning vákner blandt publikum kun for sá á bli knust da ogsá lyset ryker. Magnet blir litt oppgitt ná. Men sier at hvis vi venter litt til, sá ordner det seg sikkert. Vi venter litt. og sá litt til. Men det er stadig mörkt og stille. Ja ja sier magnet og drar opp kassegitaren. Vi fár gjör det vi kan. Drar over strengene for á sjekke at den fortsatt er stemt. Plukker opp et plekter og slár hardt. Litt for hardt. For ná röyk det faktisk en streng og. Magnet gir opp og forlater scenen. Det er ikke máte pá hvor vell det skal gá for han i dag.
Vi gir han en stor applaus og nikker forstáelsesfullt pá hodet. Spöker litt med dörvakten og forlater ástedet.

Mine venner som aldri hadde hört om Magnet mátte likevell inrömme at en slik entertainer er det ikke mange av. Som kan holde publikum gjennom bitende kulde, strengbrudd, strömbrudd og mörke. Han fortjente den applausen han fikk. ...og litt til.

3 comments:

vibeke said...

Hei Örn, hyggelig å hilse på deg (:
Magnet synes jeg også om, og hadde det ikke vært for den der gitarstrengen, så hadde en Magnet Unplugged vært en fin opplevelse.

Zava said...

Du er forresten linket Örn, synes det var på sin plass :D

Örn said...

Takk for det Vibeke. De to látene han rakk unplugged för lyset ogsá forsvant var magiske.

Zava: Jeg takker og bukker=))