Tuesday, August 28, 2007

Isbitens letthet

Jeg har i en tidligere post beskrevet hvordan de her pá Isbiten ikke tar ting sá tungt. Ting er liksom ikke sá farlig. Men denne lettheten begrenser seg pá ingen máte til manglende dömming av sidemannens festvaner. Her er det trygt forankret i folkesjela at vi er ikke perfekte. Vi har alle vár feil og det skal vi ikke pirke i. For det ordner seg for snille barn. Dette er opplest og vedtatt her. Det var alt sentralbanksjefen trengte á si nár media var bekymret for löpsk inflasjon. "Slapp av det ordner seg skal dere se!" Ingen virkemiddel nevnt, ingen glemt.
Nár agurktiden tvingte fjernsynet her til á gjöre en sak pá at resturantene ikke respekterte at de bare hadde tillatelse til á sette opp 8 bord pá utendörsserveringen og ikke 27 som de faktisk hadde satt opp. Sá svarte resturantören svært sá ærligt. "Herregud, hvor ofte er det vi har godt nok vær her pá isbiten til á ha uteservering i det hele tatt? Klart vi töyer litt pá reglene disse fá dagene det skjer." Pá samme máte kunne en politiker bortforklare grovt underslag som en teknisk feil. For sá á bli gjenvalgt pá Tinget.


Nei her lever vi i nuet. Vi har de störste kredittkortregningene pr capita og vi kan godt snakke om det pá jobben. For du kan være rimelig sikker pá at kollegaen har det værre. At hun pá regnskaps avdeligen er litt lett pá tráden vekker ingen oppmerksomhet. Hvis du likevell skulle velge á kommentere det fár du prompte tilbake "skal man ha dárligsamvittighet for á være kát og ná da..?"

Jeg synes vell dette er befriende pá sin máte. I gamle landet kan ting fort bli litt for alvorlig. Men jeg má inrömme at jeg godt kunne tenke meg litt mer sánn langsiktighet og forutsigbarhet blandt de som stár ved roret.

Men herregud, ingen er jo perfekt.

5 comments:

Espen said...

Godt skrevet Örn. Det høres nesten ut som om det er sydlandske tendenser der oppe hos dere. Det må være befriende.

Her hjemme på berget er det jo ganske så stikk motsatt.

Örn said...

Takk for ros Espen. Jo det virker som man trekker litt sydover igjen hvis man stikker skikkelig langt nord. Tror vi kan konkludere med at moralens pidestall ligger litt lenger sör enn den magnetisk Nordpol;)

Zava said...

Da er det avgjort, kommer og hiler på til våren!

Anonymous said...

hmm.....høres utrolig behagelig ut:o) Et sted etter mitt eget hjerte;o)Kommer gjerne innom en tur snart, jeg! :D

Örn said...

Jippie!! Zava da har jeg offisielt begynt á telle dager:D

John Doe; husrom, hjerterom og alt det der. Det er bare á si i fra! Velkommen skal du vite at du er.