Tuesday, August 28, 2007

something rotten in the state of blogpolis?!


Litt fersk i gamet, dette blogge gamet altsá. Men i Bills egne ord, "It is something rotten in the state of Denmark" Ironisk nok heter karakteren som ápner for denne klassikeren Bernhard. Og jeg spör er det alltid sápass dramatisk her i bloggpolis? Dette er jo ikke det hyggelige lille kollektivet av smá og store tenkere jeg ble betatt av etter en smugtitt og noen utforsknings-ekspidisjoner.
-Jo det er jo egoistens tilbaketrekning jeg her vitner til. Og om det strengt tatt ikke er noe jeg skal drive á stikke nesen min i sá er det engang de tankene jeg sitter opp med etter dagens link-hopping. Og dette er min lille isbit. Jeg nyter utsikten. Jeg slenger med leppa og hvis folk blir sure sá var det trist. Men sánn er det vel gjerne nár mange skal ytre seg spissfindig og "skjære ting ut i papp" som danskene sá billedlig kaller det. Det er selvfölgelis alles privilegi á kaste inn en hándduk eller to nár de selv mátte finne det forgátt-befinnende. Men under slik dramatikk? Jeg kjenner jo selvsagt ikke hele historien. Og det kan godt være at esquil rölte for meget. At sannhet og oppspinn ble sjonglert, mistet og forvekslet i underholdningens navn. Og at det sárer er synd. Men vi dömmer sá alt for ofte de andre pá resultater og oss selv pá intensjoner.

Jeg synes det trist at egoisten kastet inn hándkledet. Jeg nöt hans tekster. Jeg synes det er trist at noen gikk over streker og sáret nár intet annet en et vennlig klaps var tanken. Jeg synes det er trist at noen reagerer sápass kraftig at bloggere skal bli redde for á skjære ting ut i papp. Papp-figurer er göy.

Hvis dagens drama bare var en allmindelig mandagsdrama jeg kan regne med á observere her i blogpolis sánn ca hver tredje uke - Vennligst informer. Hvis ikke, háper jeg likevell den ikke ödelegger den gode stemningen som jeg opplever her.

Det var min lille utblásning. God natt.

16 comments:

HvaHunSa said...

Hvordan får jeg en slik fin Ø som du har i nicket ditt?

Og ang. bloggdrama: det skjer hele tiden at bloggere kommer og går, blogging er et frivillig overskuddsfenomen, heldigvis. Men selvfølgelig, det er alltid litt surt når noen legger ned en blogg vi liker. Skulle gjerne nektet enkelte å slutte ja.

mirakel said...

Det er ikke normalt med slik drama, nei. :) Kommer noe med jevne mellomrom (gjerne i forbindelse med Esquil sine prosjekter), men går fort over igjen. Jeg syns faktisk dette prosjektet er harmløst og morsomt. Men så står jeg på sidelinjen, da. Vet ikke hvordan jeg hadde reagert om jeg var midt oppe i det. ;)

Uansett. Håper du trives i bloggverden, da!

Frøken Makeløs said...

"Vi dømmer så alt for ofte de andre på resultater og oss selv pá intensjoner". Vakkert, Ørn! :-)

radiohode said...

Intet tre vokser inn i himmelen. Alt har en ende. Noen ganger slutter ting sånn, andre ganger slik.

Kanksje vi bør være flinkere til å fokusere mer på hva vi har fått og mindre på hva vi ikke får i fremtiden? Som med Solskjær, Egoisten og Aamodt?

Örn said...

hvahunsa: Er jammen ikke sikker, men pá norskt tastatur tror jeg det er den knappen mellom enter og "á" + "o". Men det er ikke sá nöye.

mirakel: Godt á höre at det ikke er hverdagskost. Selv om jeg har full forstáelse for at folk finner pá andre ting i tide og utide. Takk for trivsels önsker=D

Frökna: Takk som byr=)

Radiohode: som sá ofte för, kloke ord. Ikke gráte over spilt melk og sánt. Men litt vemod kan man jo föle nár det er ynglings melken som söles.

Avil said...

Eg har verkeleg ikkje fått med meg noko drama. Eg lever framleis i ein blåggelandsby der kommentatorane mine er verdens beste lesarar og blåggpostane mine utelukkande vert skrive fordi eg har lyst.

At det er litt drama rundt forbi er vel berre menneskeleg.
Men at heile blåggebyen er i krise er verkeleg ikkje riktig.

Örn said...

Avil, du har sá rett. Krise er det jo pá ingen máte. Men med mindre man heter Siri Hustvedt sá er det fint med drama for á skrive gode tekster. Og dramaet finner man der man leter.

vibeke said...

Jeg håper - og tror - at det ikke er så dramatisk - men jeg vet jo ikke. Jeg er i alle fall glad i Egoisten (ja jeg vet han heter noe annet), så rart det enn kan høres, bli glad i noen du kun har sett tekster av. Men jeg er jo glad i enkelte forfattere også, uten noen sinne å ha møtt dem. Jeg er glad i folk som gir meg noe.

Örn said...

Vibeke synes slett ikke det er rart. At man kjenner vemod, kanskje litt trist. Det er vel kanskje det jeg fornemmet i gár. Det var kommentarer rundt om kring i bloggpolis som jeg tolket som vemod, melankoli, litt anger, oppgitthet og sinne. Sánne fölelser som jeg vanligvis ikke assosierer med fritdisbeskjeft og skriveglede. Men
som Avil pápeker sá er det jo ikke snakk om noen stor dramatikk. Den lagde jeg selv;)
Egoisten har jo allerede vært inn
og lagt ut koder til oss, "selvisk" har jeg funnet. spent pá hva fortsettelsen er;)

vibeke said...

Har jeg også funnet. Og jeg tror jeg har funnet resten også (=

Miriam said...

Godt skrevet, Örn! Det er veldig trist at Ego har lagt ned krybben. Han har ikke hatt mange lesere for ingenting.

Da jeg begynte å blogge hadde jeg en fjern illusjon om at alle bloggere levde fredelig side om side. Men jeg skjønte jo raskt at her er det mye liv og røre og at det grupperes i øst og vest. Krybben har vært en høyst ærlig og åpen blogg, og jeg skjønner reaksjonen hans svært godt.

Reality-konsept er noe man melder seg på - frivillig.

Minneapolise said...

Dette minner meg om når jeg så bloggkranglene utenfra i min spede bloggbarndom (ok, jeg er der kanskje ennå), og skrev en post hvor jeg sammenligna bloggerbyen med barneskolen.

Når det er sagt så har det gått opp for meg at noen bloggere må ha gått på en mye snillere og mildere barne-ungdomsskole enn meg, for om man bare fokuserer på hva som faktisk har skjedd her, så synes jeg det er reaksjonene som er over toppen, ikke prosjektet.

Esquil said...

miriam, dette "realitykonseptet" baserer seg utelukkende på kommentarer i blogger. Det er frivillig å kommentere i en blogg. Og det er offentlig.

Örn said...

Vibeke: Oh! oh! fortell da!

Miriam: Takk for skryt:) Det var akkurat den illusjonen der som gikk litt i stykker. patetisk som de kan hörs ut, sá trodde jeg at alle var venner her;) Jeg har enda ikke helt tatt stilling til for/mot det unkaren prosjektet. Og har vell egentlig slátt meg til ro med det.
I prinsipp enig med deg. Men hvorvidt man har meldt seg pá hvis man er med og deltar i prosjektet gjennom kommentarer og avstemminger det er der jeg jammen ikke sikker pá.

Örn said...

Minneapolise: Er pá vei for á spore opp den posten;)

vibeke said...

Kan nok ikke fortelle. Du må finne ut selv.