Friday, January 9, 2009

Dingsbumsemannen møter seg selv i døra

Det er brillefint å være tilbake i Trondheim igjen. Mange gamle venner som tar i mot man med store åpne armer. I går fikk min gode venn Svensken innvilget øltid fra regjæringa og gutta kunne igjen samles over ei iskald øl eller to.

Svensken har jeg egentlig visst av siden jeg var 7 og han 8 år. Vi bodde da i samme nabolag. Allered dengang var det tydelig at vi begge kom til å jobbe innen dingsbumsefaget for sammen gikk vi på loppemarked og kjøpte ødelagte brunevarer som vi kunne skru fra hverandre og kanskje sammen igjen. Engang kjøpte vi en gammel TV sammen. Når vi endelig hadde fått drasset denne gamle 28" hjem til Svensken var det leggetid og demonteringen måtte utsettes. Neste dag ble en utfordring for vennskapet vårt, Svensken hadde ikke hatt tålmodighet til å vente så når jeg møtte opp på døra hans etter skoledagen lå TV'n allerede ferdig obdusert, i millioner av små deler fordelt over gutterommet hans. Det skal sies at jeg fikk en ødelagt 28" tilbake i 30 års gave, så dette er en konflikt vi nå har lagt bak oss.

Men Svensken er og har alltid vært en fantstisk dyktig dingsbumsemann. Han slutter aldri å imponere meg. Han gjør nemlig så uttrolig god research før han begynner å fikle med nye dingsbumser. Jeg vil vite hvordan de virker, han vil også vite hvorfor de virker. Så når de oppfører seg dårlig så finner han frem skrujærnet mens jeg finner frem telefonen. Stort sett er det han jeg ringer til;)

I går fikk vi altså muligheten til å igjen skravle fritt om skruer og muttere, dioder og step-motorer og det var såååå fint. Bortsett fra at jeg aldri har følt meg så lite dingsbumsete. Svensken har bare rast avgårde inn i teknikkens verden og erhvervet seg så mye kompetanse at jeg tok meg selv i å gjentatte ganger måtte spørre om hva alle de rare ordene vafornoe.
Og så når han entusiastisk fortaltem meg om prosjektert 220V dragrace bilbane på 30 meter og snøfræsere(!) måtta jeg innse meg slått. Dette var dingsbumser hvor jeg hadde lite å bidra med gitt. Men til mitt forsvar må jeg få påpeke at entusiasmen smittet litt over. Så neste gang jeg og Svensken skal svinge seidel så blir det i verkstedet hans, hvor han skrur og mekker på tre forskjellige motorsykler. Bare sånn for moro skyld.

3 comments:

Turanga said...

Men du skal ha skryt for å bruke ordet "brillefint". Det er det alt for få som gjør nå om dagen.

Örn said...

Takk for det du og velkommen skal du være:D Ved nærmere ettersyn kan det se ut som det var det eneste ordet som var riktig skrevet i den teksten så det er jo litt pinlig. Men sånn går det no av og til. Litt fort i svingene rett og slett. For min egen nysgjerrighets skyld; når DU skriver "nå om dagen", når er det egentlig?

Turanga said...

Opprinnelig tenkte jeg på 2009, men når det sier det, så gjelder det egentlig alltid etter 1990.