Wednesday, December 31, 2008

Nyheter jeg gjerne skulle ha lest

45 islandske demostranter begynte i dag å bygge en 7 meter høy mur rundt den Israelske ambasaden i Oslo. Den Israelske ambasdøren Shomrat reagerer med fortvilelse og påpeker at muren gjør det vanskelig for de ansatte å gjøre jobben sin og at det innebærer en betydelig helsemessig risiko i og med at helsetilbudet innenfor ambasaden er svært begrenset. Thorsson som er talsmann for demonstrantene beklager dette men sier at muren er en sikkerhetsmessig nødvendighet for å kontrollere at mistenkte krigsforbrytere som oppholder seg inne ambasaden ikke kommer seg ut. Thorsson påpeker også at området som ambasaden ligger på historisk sett tilhører Norge og at de Norrøne gudene har gitt det til dem som bor i dette landet. At Thorsson faktisk ikke er norskfødt vifter han bort som en uvesentlighet siden mormoren til moren til mormoren til moren til mormoren hans var født i Norge for ca 900 år siden og at det gjør han til en av Odins utvalgte folk. Det ventes fortsatt på en kommentar fra Norsk politi som virker overraskende passive i konflikten. Annonyme kilder i Justis departementet sier at dette skyldes at det var en Nederlender som var virkelig onskapsfull overfor onkelen til Thorsson for ca 50 år siden og at politiet derfor vegrer seg for å bruke strengstemmen på Thorsson.

Demonstrantene har motatt kritikk for at deres handlinger går utover renholds ansatte og barna til gartneren. En kritikk de avfeier med at det er en konsekvens de må leve med, siden de valgte å takke ja til jobb/far inne på ambasaden.

Ubekreftede rykter hevder at Erik Solheim har ytret ønske om å megle i konflikten.

4 comments:

Alter Ego said...

Du er konge, fuggeln!! Kongeoern, simpelthen.

Örn said...

*rødmer* Takk Alter:D

Geir said...

I sak er jeg helt enig med deg, men bare til opplysning, så er det det norske kristenfolket (deler av de) som begrunner Israels rett til tull og tøys med det såkalte "landløftet" og den guddommelige retten til landet.
Det er nok mer vanlig med mer profane begrunnelser for retten til drit og lort.
Bortsett fra dette: Enig, kongeinnlegg!

Örn said...

Heia Geir, takk for konkret tilbakemelding. Joda, det er stort sett bare de ekstreme som henter mandat fra landløftet men det er såpass absurd arguent at jeg må lugge litt i det;)

Takk for ros;)