Tuesday, September 16, 2008

Jakten pá micro organismene - dag 2

OK, vi har bobler!
Dette lover godt, det er ogsá en svak syrlig lukt som tilsier at vi har fanget Lactobacillus!

Dette gár over all forventning!

7 comments:

vibeke said...

Du driver jo forskning på høyeste plan, du Örn. Blir vel en hel rapport ut av dette.
Interessante greier. Sånt vi ikke vet vi som ikke er så bevandret innenfor gjærsoppen.

Örn said...

Javisst! Er overbevist om at en alt for stor pappeske, med masse isopor, et glass med lokk, liten pose mel og ei vannflaske blir den store vinneren i árets julegave handel.
Pakken blir markedsfört som "Den lille bioorgansike bakeren" og er den perfekte gaven til de minste.

For de litt eldre: (og litt mindre politiske korrekte utgaven) "Den lille farmasöyt" med melkesukker pakket in i en provosorisk pose av gladpack, en imitasjon av et kreditt kort og en falsk 100$ seddel vil nok komme pá en sterk andreplass.

Alter Ego said...

Jeg innbiller meg at dette maa lukte ganske ... ubehagelig? Men mot har du, det maa jeg si:)

Örn said...

og kjære Alter hvorfor tror du det?! Har du medisinsk bakgrunn?

Ja det lukter litt surt, men ikke som i sur melk. Sá lukten er slett ikke avskrekkende. Jeg má ogsá nevne at det er tilnærmet ingen eksplosjonsfare ved disse eksperimentene sá sá veldig stort mot kreves det ikke!

vibeke said...

Når du sier lukt.... Jeg kan godt poste en historie om lukt. Om gjærlukt som satt i huset i lang tid. Mamman min som leide ut huset for et år og reiste til annen kant av landet - og gjett hvilken produksjon som hadde foregått i huset......

Alter Ego said...

:) Jeg bare tenker at alt som gjaerer og syder paa ulikt vis faar sin egen duft, enten det handler om gjaer eller andre produkter. Naboen's HB-produksjon er ikke akkurat duftfri, surmelk og andre melkeprodukter som faar staa over tid dufter heller ikke roseneng og... vel, jeg bare tenkte. Og mot krever det uansett, fordi det er noedt til aa lukte litt vondt og man har jo ingen garanti for at lukta gaar bort etterpaa.

Eller hva sier du, Vibeke? Hoerer gjerne den historien en gang :-P

Örn said...

Vibeke og Alter det er sant at öl og sats lukter buffelmusk. Sá store mengder gjær og sá mye sukker kan fort skape ubehag. Men her er det ikke snakke om store mengder gjær.
Hvis jeg ahdde tilfört 5 "törrgjær" kuler i blandingen. Da hadde den over et halvt dögn doblet seg i störrelse. Men min "starter har knapt vokst med 10% pá dette stadiet. Sá lukta er slett ikke skremmende kan jeg fortelle dere.