Monday, February 11, 2008

Perleporten

Dette skulle vøre et bidrag til blogidols religion og vitenskap kategori, men jeg sliter med å begrense meg til 200 ord. Sms blogging er ikke min greie.


Perleporten

-Ja god dag, Hva kan jeg gjøre for dem?

-Eh... vell..litt usikker... Hvor er jeg?

-Ah! Beklager Gunnar! Vell; dette er perleporten og jeg er Peter, sankt Peter.

-Er jeg død?

-Eh... ja. Ble du ikke briefet i skjærsilden?

-Ah det var det det var. Varmt ja, trangt ja, ingen som hadde tid til á betjene meg der gitt. De tok en kjapp titt pá skjermen og sendte meg videre. Dere sliter litt med kasteballsyndromet her skjønner jeg.

-Hahahaha! Jo, er en liten nøtt det der. Saksbehandlingstiden vår er altfor lang. Sjefen er jo omniscient som det heter så fint, så det er en del data å holde styr på. Litt usikker, men hvis både den andre lov om thermodynamikk og Moores lov holder vann så vil Lucifer lage snøengler lenge før vi har funnet en velfungere edb løsning her. Dessuten etter at de siste to Pius gutta var ute og viftet med de moralske pekefingrene sine har det ikke vært mulig å få seg en almindelig høneblund her på over 70 år! Det fødes jo barn over en lav sko om dagen!
...Og som det ikke er nok; så fylles inboksen min hver eneste dag av nye memo fra Piussene om hva sjefen burde gjøre og ikke burde gjøre. Forbannende strebere.
Uansett, vi har hyret en ekstern konsulent til å ta en titt på rutinene våre. Desverre sitter Weber selv fast i skjærsilden. Særdeles motstridige vitnesbyrd den mannen har med seg gitt.
Hmm, men ser jo her at du er ikke en vanskelig nøtt. Du har ikke snublet mye på din smale sti...Vell uansett... Den dårlige nyheten er at du er død. Den gode at du har kommet til himmelen.

-Hm..ja. Jeg burde vel være glad for det. Dere har et godt rykte...

-Jash, du høster hva du sår. Og sådd har du i hvertfall. Ser det er reservert en luxuriøs suite for deg i det beste strøket. Er røykerom fortsatt å foretrekke?

-Nei det der sluttet jeg med for lenge siden, dårlig for helsen, for ikke å snakke om hvilken skitten industri man putter pengene sine i.

-Vell... helsen trenger du ikke bekymre deg for lenger. Og den noget futile, men godhjertete gesten din skaffet deg mange dinarer på konto. Så som sagt på tide å høste, fortsatt ikke interisert i røykerom?

-Jo, du har rett, takk som byr. Dinarer på konto sier du?

-Jepp, du trodde kanskje at frasen om at ”du skal få din lønn i himmelen” var en tom lovnad? Judas har nettopp sjekket inn her oppe etter et lengre stopp i skjærsilden, hadde 30 sølvpenger i overtrekk på kontoen ved ankomst! Nå brødføder han seg ved pokerbordet sammen med Pascal, Isabella og Fernando. Pascal lever i den tro, vell kremt, tror hvertfall at han er en kløpper i hazardspill etter at han vant sitt første veddemål.

-Hvem Isabella og Fernando. Ikke de spanske quizzmasterne vell?

-Jepp.

-Trodde aldri de skulle slippe til her.

-Må inrømme jeg selv har blitt overrasket et par ganger. De slapp inn på den ”hvis du angrer dine synder” klausulen som Lucifer forhandlet inn. Ballanse mot at gud fikk ha med at hans veier var uransaklige. Et ”slipp ut av fengsel"-kort for begge parter. Tror vi aldri får se en bedre kvalifisert engel til å spille djevelens advokat. Savnar han litt, må inrømme det. Sjefen inrømmer det han også, men akkurat det får forbli mellom oss to.

-Noen som du trodde skulle slippe inn men som fikk person non grata stemplet fra høyeste hold?

-Jo trodde egentlig Gandhi skulle slippe inn.

-Hva?! Er ikke Gandhi her?

-Nei, han var jo Hindu, og det falt sjefen litt tungt for brystet. Han har jo et ego...Gandhi var fryktelig lenge i skjærilden. Lucifer ville strengt tatt ikke ha ham han heller. Var livredd for hva en oppvigler kunne finne på i sitt rike. Lang historie... Vell etter mange års forhandling var sjefen på vei til å gi seg, Gandhi hadde jo sagt mange fine ting om sjefen og alle bøkene hans.
Men så kom Carter og Penrose med det Antropiske prinsippet og Sjefen fikk en knekk.

-Javell?

-Jepp, rett og slett en aldri så liten depresjon. Dumskap kan jo som sagt være en gudegave. Omniscienter er sjelden dumme, dessuten har de tendens til å bli i overkant selvgranskende. Hvertfall førte det hele til akutt tilfelle av manglende selvtilitt hos sjefen. Tvil om egne beslutninger. Om konstantene hans var riktige? Om han burde hatt flere dimensjoner sånn som string gutta foreslo. En periode trodde jeg han skulle begynne fra scratch igjen. Han mente at kurvaturen i rom/tid bare var et resultat av latskap og at han burde ha laget en verden som virkelig var uendelig stor og ikke som en orm som biter seg selv i halen. Jeg prøvde å roe ham, Det er liksom begrenset hva man klarer når man setter så store krav til seg selv. Hvert eneste sandkorn skulle faen meg reflektere hele prosjektet. Og så bare på syv dager, seks strengt tatt!
Timingen kunne hvertfall ikke vært værre for Gandhi. Den knekken på selvfølelsen og Gandhis flørting med andre guder, ja da gikk det som det ofte går. Sjefen var ikke til å rokke ved. Hans beslutning var tatt. Da er det ikke stort jeg kan gjøre. Det kan fort koste en flom eller din førstefødte å terge ham når han er i det humøret. Vell Gandhi sitter nå i kjelleren og diskuterer humanisme med Lucifer og spinner sin egen bomull.

-Hmm... Er ikke akurat som jeg så for meg at det ville være her.

-Nei nei, men jeg er sikker på at du kommer til å nyte det Gunnar.
Nå er du ferdig med den sure svie. Fra nå av og til evigheten kan du klø deg så mye du vil uten å bekymre deg for konsekvensen. Stikk bort til Alexander den store og Bill Shakespear der borte så de får tatt noen mål for kjortlene dine og så kan du registrere deg på flykurs hos Davincie eller Howard Hughes ved siden av. Du får ikke vinger før det kurset er bestått.
Og et siste tips: Ta Howies kurst, Leonardos helikopter virker fortsatt ikke.

-Takk Petter! Noen gode tobakk butikker i nærheten?

-We aim to please! Kos deg! Che Guevara har ei tobakk sjappe ned i gata forøvrig. Skulle kunne hjelpe deg med både pipe og tobakk!

10 comments:

randi said...

Herlig - helt fornøyelig lesing!
Overaskende med Gandhi men, men..
Takk ;-)

Örn said...

Takk for det Randi:) Og velkommen hit!
Ja var ganske overraskende med Gandhi!

Alter Ego said...

Naar Gunnar blir sulten kan han gaa til en av de som jobber der (??) og spoerre etter farmora mi. Si du er en kompis av meg saa far du mat som smaker bedre enn det meste du har vaert borti. Og godt selskap med paa kjoepet:) Husk for all del aa be om kakao etterpaa, i stedet for kaffen, for den kakaoen er legendarisk i fire generasjoner saa langt...

Eirin said...

Whey, den hadde jeg likt å se i bloggidol. :) Strålende. :)

Sonja said...

Knallbra! Jeg liker uansett historier av denne typen (Bibel-fan-fic?), og synes du har gjort det helt supert her.

Betty Boom said...

Knallpost!

Nesten så jeg fikk lyst til å sitte opp i himmelen og røyke en feit en, for der er jo allting lov.

Det flygekurset vil jeg og på :)

Örn said...

Alter, skal pröve á finne frem Ouija bordet mitt og gi beskjed;) Den kakoene höres bra ut da... fire generasjoner!!

Eirin: takk for det;) ble for lang da...

Sonja: Tusen takk! Det gjör godt á höre.

Betty: Alt er lov sá lenge du ikke plager andre. Og helsemessige bivirkninger har intenting á si siden helsen ikke eksisterer lengre!
Kardemommeby uten grásoner;)

Petter said...

Morsomt harselerende dette :-)

Jeg hadde valgt røykerom!

Trangsynt og klarsynt said...

Bra post! Denne likte jeg :o)

Örn said...

Petter, takker og bukker:) Men háper jeg unngár á sáre noen, ang röyerom: jeg og;)

Trangsynt:) takk ska du ha! og velkommen hit