Tuesday, March 3, 2009

Skit-ur

Er ikke måte på hvor effektiv integreringa av Ørna er om dagen. For mangt kan sies om oss fra isbiten, men vi er hvertfall ikke født med ski på beina. Jeg har vokst opp med hverken nikker, anorakk eller en gastronomisk forkjærlighet for rimbelagt appelsiner. De første årene vi bodde her kikket både mor og far febrilske i norske kartbøker, men påskefjellet fant de aldri. Når Ørna starter på skolen var det likevell ingen bønn. Islending eller ei, Skit-ur skulle man på. Så med longs som klatret, sko som ikke passet, bakglatte ski og hals som klødde ble all skiglede knust ved første møte.
Men nå, ca 25 år etter sist møte stakk Ørna ut og kjøpte seg sitt første skipar. Og jammen falt jeg bare 3 ganger på min første tur. Og med turen sist søndag, er jeg allerede oppe i dobbelt så mange turer etter fylte 30 enn før. Det verste er at jeg stortrives med det!!

Hvor skal denne integreringen ende? Hvor Norsk kan man bli? Hva bli det neste? En ubegrunnet frykt for snik-islamisering av regjerings kvartalet?

5 comments:

Anonymous said...

Snik-is-lamisering kanskje? ;-)

Neida, men velkommen etter! Min skiglede ble oedelagt av obligatoriske skoleskiturer i barneskolen; fra og med aattendeklasse og ut videregaaende boikottet (skulket!) jeg alle skidager og gjorde heller noe annet. Men i 2003 tenkte jeg at det var da pokker om daarlige skoledager skulle vinne over resten av livet, saa jeg bestemte meg for aa ta skigleden tilbake. Det gikk helt fint! Jeg er riktignok ikke like gal som broren min, som sist soendag tilbakela hele Vasaloppet paa 90km, men... Det verste er jo at det ER morsomt aa gaa paa ski - spesielt naar man har kommet dithen at man fortjener en pause :)

Örn said...

Heia alter! takk for inspirasjon til den nyeste posten. Enig med det om at broren din er gal! Skal være sjåfør for tre kompisser som skal gå birken nå i mars. De er også gale i mine øyne. Men det er digg å komme seg ut, også på vinteren. Og så åpner det for litt isfiske turer med gutta;)

Anonymous said...

Min kjaere bror skal sykle Birken til sommeren, eller hva det naa er.

...man kan da isfiske uten annen grunn enn at man har lyst? ;-)

Anonymous said...

Du mener vel snik-islandifisering?

Eller sniknordmannisfisering av islendinger ...

Kanskje vi snart får lov til å leie den der øye nord for Island?

Anonymous said...

Jeg syns Norge skulle kjoepe hele Island jeg, dvs arealet men ikke noedvendigvis folket (de kunne faa soeke om visum og/eller oppholdstillatelse, saa vi kunne valgt ut de beste og sendt resten til Groenland). For da fikk vi DET enorme havomraadet pluss mer krav mot nordpolen og farvannene den veien pluss mer kontroll over russerbaatene som seiler skumle langs kysten vaar pluss...masse fin natur. Og det har vi jo ikke nok av. Vi kunne sendt Frp-velgerne dit, egentlig. Det var en god plan.

(overtrett og full? jeg? aaaaaldri.)