Friday, March 6, 2009

Tuesday, March 3, 2009

Skit-ur

Er ikke måte på hvor effektiv integreringa av Ørna er om dagen. For mangt kan sies om oss fra isbiten, men vi er hvertfall ikke født med ski på beina. Jeg har vokst opp med hverken nikker, anorakk eller en gastronomisk forkjærlighet for rimbelagt appelsiner. De første årene vi bodde her kikket både mor og far febrilske i norske kartbøker, men påskefjellet fant de aldri. Når Ørna starter på skolen var det likevell ingen bønn. Islending eller ei, Skit-ur skulle man på. Så med longs som klatret, sko som ikke passet, bakglatte ski og hals som klødde ble all skiglede knust ved første møte.
Men nå, ca 25 år etter sist møte stakk Ørna ut og kjøpte seg sitt første skipar. Og jammen falt jeg bare 3 ganger på min første tur. Og med turen sist søndag, er jeg allerede oppe i dobbelt så mange turer etter fylte 30 enn før. Det verste er at jeg stortrives med det!!

Hvor skal denne integreringen ende? Hvor Norsk kan man bli? Hva bli det neste? En ubegrunnet frykt for snik-islamisering av regjerings kvartalet?