Sunday, January 25, 2009

Ørna hjelper psykiatrien

Du vet det følelsen som kommer rett før katastrofen treffer deg?
Når du hører frisøren din si "oi..." eller legen ber deg om å sette deg. Når kjærsten sier "vi trenger å snakke litt" eller kompissen din beroliger deg med ordene "Farlig nei! Jeg har fulgt hver eneste detalj i manualen fra WikiHow ."

Ofte opplever man denne følelsen enten helt i starten av ei fyllekule. I det bestevennen din roper på bartenderen og ber om to absinth/fernet. Eller med engang du våkner etter ei tilsvarende kule og ser det er noen smser i utboksen din fra altfor sene klokkeslett.

Følelsen slår deg som et slag solarplexus, og dukker som oftest opp midt i mellom årsak og virkning.
Og hobbypsykologen Ørn har funnet et nytt navn til den

Pre Traumatisk Stress Syndrom

Thursday, January 22, 2009

Etterpåfest

Bare så vi har distingsjonen klar i jakten på fortsettelsen.

Nachspiel - Jeff Buckly og gammal Pinkfloyd på stereon, skravling i sofaen og dempet belysning. Avsluttes når alle bortsett fra en har krøpet ut i en mørk krok for lett tafsing og hångling.

Etterpåfest - Fatboy slim på stereon, dansing på sofaen og blinkende Discolys. Avsluttes når vert/vertinne har fått krampe i dansemuskelen eller politiet møter opp.

Den senere varienten er absolutt å foretrekke!

Monday, January 19, 2009

Mindre vold i Trondheim

Politiet i Trondheim hevder at antall voldsepisoder i trondheim har gått ned fordi resturantene nå stenger en time tidligere enn før. Vi som vært ute ei vinternatt før og kan lese historisk værdata vet at det sannsynligvis er helt andre årsaker som ligger bak denne gledelige statistikken.



Sunday, January 11, 2009

Midt-Østen konflikten kommentert av Sportsmagasinet.

I sesongens siste kamp ble bunnstriden avgjort. Både Gaza og Israel trengte å ta alle 3 poengene for unngå nedrykk. Kampen endte uavgjort. Det er dermed klart at ingen av de to heteste potetene i Midt-Østen spiller i den øverste ligaen neste år.

Verdens flotteste venner!

Hvor fint er det ikke å få en slik sms: "Godt å ha deg tilbake. Livet er kjedelig uten deg!"

Hurra for Trondheim og de menneskene som bor her!

Friday, January 9, 2009

Dingsbumsemannen møter seg selv i døra

Det er brillefint å være tilbake i Trondheim igjen. Mange gamle venner som tar i mot man med store åpne armer. I går fikk min gode venn Svensken innvilget øltid fra regjæringa og gutta kunne igjen samles over ei iskald øl eller to.

Svensken har jeg egentlig visst av siden jeg var 7 og han 8 år. Vi bodde da i samme nabolag. Allered dengang var det tydelig at vi begge kom til å jobbe innen dingsbumsefaget for sammen gikk vi på loppemarked og kjøpte ødelagte brunevarer som vi kunne skru fra hverandre og kanskje sammen igjen. Engang kjøpte vi en gammel TV sammen. Når vi endelig hadde fått drasset denne gamle 28" hjem til Svensken var det leggetid og demonteringen måtte utsettes. Neste dag ble en utfordring for vennskapet vårt, Svensken hadde ikke hatt tålmodighet til å vente så når jeg møtte opp på døra hans etter skoledagen lå TV'n allerede ferdig obdusert, i millioner av små deler fordelt over gutterommet hans. Det skal sies at jeg fikk en ødelagt 28" tilbake i 30 års gave, så dette er en konflikt vi nå har lagt bak oss.

Men Svensken er og har alltid vært en fantstisk dyktig dingsbumsemann. Han slutter aldri å imponere meg. Han gjør nemlig så uttrolig god research før han begynner å fikle med nye dingsbumser. Jeg vil vite hvordan de virker, han vil også vite hvorfor de virker. Så når de oppfører seg dårlig så finner han frem skrujærnet mens jeg finner frem telefonen. Stort sett er det han jeg ringer til;)

I går fikk vi altså muligheten til å igjen skravle fritt om skruer og muttere, dioder og step-motorer og det var såååå fint. Bortsett fra at jeg aldri har følt meg så lite dingsbumsete. Svensken har bare rast avgårde inn i teknikkens verden og erhvervet seg så mye kompetanse at jeg tok meg selv i å gjentatte ganger måtte spørre om hva alle de rare ordene vafornoe.
Og så når han entusiastisk fortaltem meg om prosjektert 220V dragrace bilbane på 30 meter og snøfræsere(!) måtta jeg innse meg slått. Dette var dingsbumser hvor jeg hadde lite å bidra med gitt. Men til mitt forsvar må jeg få påpeke at entusiasmen smittet litt over. Så neste gang jeg og Svensken skal svinge seidel så blir det i verkstedet hans, hvor han skrur og mekker på tre forskjellige motorsykler. Bare sånn for moro skyld.

Tuesday, January 6, 2009

2009, et uheldig år?

Ikke at jeg har opplevd noe som tilsier at så skal det være. Tvert i mot, det har værdt godt å komme seg til gamlelandet. Men som jeg og min yngste søster fant ut ved frokost bordet i dag. det er 3 stykk fredag den 13 i år. Det er mer enn 50% over gjennosnittet. Februar og Mars har fredag den 13 begge to. Rygg til rygg. Så vær forsiktige der ute.

Saturday, January 3, 2009

EDB tankeleser?

Jeg har vanskelig for å forstå hvordan PC'en forstår mine intensjoner, men det gjør den tydeligvis... avogtil. Når det er noe der inne i edb-maskinen jeg må ha da hender det at den fryser og krever en restart. Og hvis jeg har det skikkelig travelt, ja da tar den restarten uhorvelig lang tid. Derimot hvis jeg restarter maskinen fordi jeg trenger å gjøre noe i BIOS'en eller velge alternativ oppstart. Med andre ord, jeg trenger å holde ned en F-knapp eller lignende, akkurat på riktig sted under oppstartsfasen. Ja da går restarten så fort at et nys er nok distraksjon til at man bare kan se langt etter sitt "window of opportunity".
Hvorfor klarer ikke MS office å bruke denne "intensjons-leser" funksjonen i sine tekstbehandlingsprogrammer?
Det kan da ikke være vanskeligere å forstå at jeg har det travelt enn å forstå at etter 17 korreksjoner av den lille "i"en som automatisk ble stor "I", kanskje ikke vrir meg i abstinenser etter store I'er.

PS: Jeg vet man kan gå inn og hake bort den liten i til stor I funskjonen, men det er ikke poenget mitt;)